Search

DOE MEE

SAMEN MET JE FAMILIE

Het creëren van bloemrijke omgevingen is essentieel voor het behoud van diverse planten- en diersoorten. Bloemen trekken niet alleen bijen en vlinders aan, maar vormen ook een belangrijke voedselbron voor talloze andere insecten. Bovendien dragen ze bij aan de verrijking van de bodem en het behoud van een gezond ecosysteem.

Begin al op jonge leeftijd met je familie aan dit avontuur! Samen zaaien jullie niet alleen kleur in jullie tuin, maar ook in het leven van bijen, vlinders en andere kleine wezentjes. Het is een eenvoudige, maar krachtige manier om de waarde van biodiversiteit te begrijpen en deel te nemen aan het behoud van onze natuurlijke omgeving.

BEDRIJVEN

Als bedrijf kun je meebouwen aan de Honey Highway door heel Nederland. Je kunt eigenaar worden van minimaal 10.000 m2 oppervlakte wilde bloemenzee. Of je eigen Bijenpark aan laten leggen. Ook zijn er allerlei Events die je met ons kunt organiseren: inspiratie-event bij ons op het landgoed Op Hodenpijl, maar het kan ook op de eigen locatie.

PARTICULIEREN

In uw tuin of berm vlakbij uw huis kunt u eenjarige Honey Highway biologische bloemenzaden zaaien. Het zijn 10 soorten wilde bloemen, geschikt voor iedere grondsoort. De zaai-instructie staat op de verpakking. U kunt van half april tot half oktober zaaien. De prijs is € 5,- per zakje (10 gram voor 10m2). De soorten zijn Bernagie, Bladrammanas, Boekweit, Dille, Goudsbloem, Komijn, Korenbloem, Koriander, Phacelia, witte Mosterd.

Je kunt ook burgerlijk (on)gehoorzaam zaaien. Hoe je dat doet kun je hier lezen.

Daarnaast kun je Honey Highway financieel steunen en staan we open voor vrijwilligers.

Foto: Gemeente Rotterdam, Burg. van Walsumweg Honey Highway. Op initiatief van mensen die hartje Rotterdam wonen, is de Burg. van Walsumweg Honey Highway geworden.

SCHOOLKINDEREN EN STUDENTEN

Meld de school van je kinderen of kleinkinderen aan voor Praktijkles Red de Bij. Maak de juf of meester enthousiast en wij komen langs met bloemenzaden, bijenraten en maken er een belevenis van voor alle groepen over wat wilde bloemen en bijen zijn en wat je kunt doen. Als enige tegenprestatie van de schooldirecteur vragen we of hij ook een strook rond de school in gaat zaaien met de kinderen. Praktijkles Red de Bij wordt gegeven dankzij de steun van een grote groep ondernemers die ook meer biodiversiteit willen in Nederland.

Foto: 300 basisschoolkinderen zaaien op de Delflandse Dijk voor de Bijen.

Wil je ook mee helpen?

Honey Highway is een kleine organisatie en wil zich –  voor zoveel mogelijk impact – voornamelijk richten op omvangrijke projecten met een groot oppervlak (> 4000 m2). Alleen zo zorgen we ervoor dat we meters maken. Dus heb jij, naast burgerlijke ongehoorzaamheid en zelf zaaien, een concreet project waarmee we de bijen kunnen helpen, neem dan contact met ons op.

Als kleinere organisatie zijn wij helaas niet altijd in staat om alle mails en telefoontjes tijdig opvolging te geven. Hiervoor vragen we graag wat begrip.

Mail naar info@honeyhighway.nl.