Search

EVENTS

Honey Highway organiseert inspiratie-events voor bedrijven op landgoed Op Hodenpijl of op locatie.

Zowel voor bedrijven die Honey Highway bermen en bijenparken sponsoren als bedrijven die op een andere manier het initiatief willen steunen.

Ook faciliteert Honey Highway tientallen lezingen en debatten, o.a. met gespreksleider Felix Rottenberg, met zeer prikkelende thema’s rondom de Bijen en Biodiversiteit. 

rondleiding biodiversiteit • (panel) discussie • muziek, historische gebouwen
• lunch, diner, borrel in het biologisch restaurant • in een prachtige omgeving

Business event

Het internationale cosmetica-merk Guerlain heeft jaarlijks haar Teamdag bij Honey Highway op het landgoed Op Hodenpijl.

Inspiratie en educatie over biodiversiteit, bijen en wilde bloemen.

Guerlain producten zijn gemaakt van 98% natuurlijke ingrediënten als bloemen en plantenextracten maar ook bijenproducten en wil hiervoor de bijen niet schaden. Er zijn al vele mooie ontwikkelingen en projecten voortgekomen uit de samenwerking met Honey Highway, Guerlain steunt ‘black bee island’ een eiland en natuurgebied voor de Franse kust.

rondleiding bloemenveld

Honey Highway organiseert rondleidingen over het Bloemenveld en door de Moestuin op de Buitenplaats van Op Hodenpijl.

Het biologische bloemenveld is een inspiratiebron over inheemse en gecultiveerde bloemensoorten, de bodem, zaden. Mariette Kamphuis neemt je mee in deze fascinerende wereld en tot slot kun je je verwonderen over de meest prachtige versboeketten maar ook droogboeketten die in het atelier door Floral designers gemaakt worden.

Een langere biodiversiteitswandeling gaat verder over het 25 hectare grote landgoed, door de polders met plas-dras gebied, kruidenrijk grasland, weidevogels, hazen, koeien met horens. Alles biologisch gecertificeerd.

De bijen

Honey Highway plaatst als educatie een bijenvolk bij bloemenbermen en bijenparken, voor het terugbrengen van de Nederlandse zwarte honingbij.

Op de Buitenplaats van Op Hodenpijl huisvesten 9 bijenvolken in korven en natuurbouwkasten. Voor het 8e jaar in 2023 organiseren we hier de biologisch-dynamische imkercursus. 

Ook verzorgen we workshops voor bedrijven bij de Bijen. Pionier Ferry Schutzelaar brengt je heel dichtbij de Bijen, je kunt ze aaien en ervaren hoe ze leven. 

Lees meer over de imkercursus in deze brochure.

inzaaidag

Deze foto is gemaakt tijdens het inzaai-event op de Amsterdamse Zuid-as met een team van Accenture.

Honey Highway organiseert bij de aanleg van een Honey Highway berm of Honey Highway Bijenpark altijd een openingsevent. Hierbij gaan bestuurders, medewerkers en meestal ook een klas schoolkinderen inzaaien en planten, als symbool voor de opening.

Tijdens het inzaaien en planten zijn er een paar korte speeches om te leren waarom we dit doen en wat we planten en inzaaien en ook over de soort bodem en die weer gezond wordt door biodiversiteit.  

VAN Groene woestijn naar biodiversiteit

Deborah Post heeft vanaf 2012 reeksen van lezingen georganiseerd op landgoed Op Hodenpijl om Biodiversiteit hoger op de agenda te krijgen in Nederland.

Inspirerende sprekers en debatten onder leiding van Felix Rottenberg hebben geleid tot de start van Honey Highway en dit heeft navolging heeft gekregen in Nederland.

Een avond had het thema ‘van Groene woestijn naar Biodiversiteit’. Hierbij waren 120 deelnemers aanwezig waaronder 40 duurzaamheid- en marketing managers van Dutch Flower Group. De spreker was Helmy Abouleish. Samen met zijn vader heeft hij het zeer inspirerende SEKEM in Egypte gestart en tot ontwikkeling laten komen wat het nu is. Hier is 2.500 hectare woestijn grond ver van de Nijl af weer vruchtbaar geworden door biologisch-dynamische landbouw en het betrekken van 10.000-en Egyptenaren hierin als ontwikkelingsweg.

landgoed op hodenpijl

Honey Highway is gevestigd op de Buitenplaats van landgoed Op Hodenpijl bestaande uit een oppervlakte van 25 hectare.

Na een intensieve verbouwing opende een volledig gerestaureerd Op Hodenpijl haar deuren in 2007.

ONTMOETINGSPLEK

Imiddels is het ontwikkeld tot restaurant, cultuurkerk, trouw- en rouwlocatie, centrum voor gezondheid en welzijn, vergaderplek en boerderij. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ontdekken wie ze zijn en wat zij willen en waar ze zich bewust kunnen worden van hun kracht en talent. De Kerk biedt een programma aan met concerten, lezingen en meditaties. 

RESTAURANT

Op Hodenpijl serveert gerechten gemaakt van producten uit eigen tuin, eigen kas of stal. Proef de smaken van het land, gerechten bereid met respect voor mens, dier en natuur. De Buitenplaats bestaat uit moestuin, kiemkas, fruitboomgaarden, stallen, hooiberg (bezoekerscentrum) en de Bijenfarm. De groenten en het fruit zijn biologisch en de dieren worden met liefde en aandacht behandeld. Naast de Tuin van Op Hodenpijl ligt het biologische bloemenveld.

OPENINGSTIJDEN

Je kunt landgoed Op Hodenpijl dagelijks bezoeken. De Buitenplaats is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag.  www.ophodenpijl.nl.