Search

< OPDRACHTGEVERS

ORGANISATIES MET GROND

BOSS ALMERE

Almere Boss Honey Highway

In de video zie je het project BOSS dat in ontwikkeling is door Timpaan. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen, betrekt kinderen en toekomstige bewoners van het villa-bos om te leren hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld. Gedeputeerde Harold Hofstra ondersteunt van harte dit initiatief van Honey Highway en is blij met een projectontwikkelaar als Timpaan die het onderdeel maakt van gebiedsontwikkelingen.

SCHIPHOL

Schiphol Rijk Bedrijventerrein VBA Zuid Honey Highway​

Op initiatief van Dutch Flower Group en stichting Leefomgeving Schiphol is 4 hectare Honey Highway gerealiseerd op Schiphol Rijk, VBA Zuid.

De bermen van de N196 en N213 komen al een aantal jaar ieder jaar opnieuw in bloei. Er worden jaarlijks mini-excursies georganiseerd door de bloemenbermen aan de 1.000-en betrokken medewerkers die bij de bloemen-handelsbedrijven werken. Ook organiseert Honey Highway meerdere events per jaar bij Op Hodenpijl of op locatie van de bedrijven voor medewerkers voor bewustwording. Dit resulteert bijvoorbeeld in een gif-vrij boeket met een zakje Honey Highway bloemenzaad uitgeleverd aan retail-ketens in Europa.

BIJENPARK TRADE PARC​

Westland​

Op initiatief van Dutch Flower Group en andere bloemen-handelsbedrijven op Trade Parc Westland is 1 hectare gras op het bedrijventerrein een Bijenpark geworden in het voorjaar van 2022. Medewerkers hebben geholpen met het aanplanten. In de zomer van 2022 zijn de eerste mini-excursies georganiseerd met medewerkers door het Bijenpark, voor bewustwording over de bloemen, planten, bomen, biodiversiteit en bijen.

EOSTA

Waddinxveen

EOSTA, bekend als Europa’s grootste importbedrijf van biologische groenten en fruit, heeft rond haar kantoorgebouw ingezaaid. Voorafgaand aan het inzaaien met de medewerkers heeft Deborah Post een presentatie gegeven.

biologische boer

Midden-Delfland

Bij een biologische boer zijn stroken langs de kruidenrijke graslanden ingezaaid. De kruidenrijke graslanden bieden de koeien onder ander paardenbloem, als natuurlijk antibioticum. Ook heeft deze boer de biologisch-dynamische imkercursus gedaan bij Honey Highway en een bijenvolk geplaatst op de boerderij omdat in zijn kruidenrijke weilanden voldoende stuifmeel en nectar te verzamelen is.